LOVE

LOVE
LOVE

Thursday, October 23, 2014

Cabaran 30 Hari Day 9 : Phytocol-St Shaklee turunkan paras kolestrol

Mak call bagitau yang dia baru pulang dari check up kesihatan Sebelum ni memang mak risau sangat dengan paras kolestrol dia. Mak kata, doktor ada bagitau kalau paras kolestrol mak masih juga tak turun doktor akan tambahkan dos. Kalau boleh mak tak nak seumur hidup bergantung pada ubat hospital.

Jadi, saya bawa balik Phytocol-St Shaklee untuk mak. Selepas sebulan mengamalkannya, Alhamdulillah check up terkini bacaan kolestrol mk

5.8

Kalau sebelum ni bacaan mak

6.7

Penurunan ni buat kami anak beranak rasa excited. Mak kata ni baru mak cuba sebulan je.... takpe kita teruskan lagi. Bersemangat mak saya.

Ini satu lagi testimoni menarik mengenai Phytocol - ST Shaklee


Okey jom kita study sikit tentang kolestrol. Kenapa orang takut sangat bile kolestrol tinggi?Kolestrol merupakan bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan. Ia merupakan komponen tubuh yang penting untuk pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam tubuh.

Dua Sumber Utama Kolestrol dan Dua Jenis Kolestrol

Kolestrol dihasilkan secara semulajadi oleh hati anda tetapi ia juga boleh diperolehi dari makanan harian anda. Kolestrol yang anda makan akan meningkatkan paras kolestrol darah anda. 
Kandungan Kolestrol darah yang terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar(stroke).

Terdapat 2 jenis kolestrol dalam darah iaitu:

1. HDL (High Density Lipoprotein) dikenali sebagai kolestrol "baik"

2. LDL(Low Density Lipoprotein) dikenali sebagai kolestrol "jahat"
PUNCA KOLESTROL TINGGI?

Kadar kolestrol normal bagi setiap orang adalah seperti berikut :


Persoalannya.... adakah kita mengambil dengan jumlah yang betul iaitu 300 mg sehari???

 Tengok di bawah ni.....
Pengambilan makanan yang dicadangkan 3 kali sehari pun sudah mencapai 942 mg sehari. Bagaimana nak mengekalkan hidup sihat dengan pengambilan kurang dari 300 mg sehari. Ditambah dengan godaan - godaan makanan seperti di bawah ni....... 

Adakah anda salah seorang dari  6 Juta Warga Malaysia yang menghadapi Masalah Tinggi Kolestrol?

 
Bagaimana Phytocol-ST Shaklee membantu menurunkan paras kolestrol?

Phytocol adalah pilihan semulajadi terbaik dengan 2000 mg fitosterol setiap hari dan disarankan 100% Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Phytocol Shaklee dirumus secara klinikal dengan bahan-bahan terpilih untuk membantu menghalang penyerapan kolestrol di dalam tubuh

Fitosterol adalah tumbuhan sterols dan stenoils yang terdapat dalam sel membran tumbuhan. Ia menyerupai kolestrol dalam badan dan apabila kolestrol ni berjumpa dia akan bersaing untuk menyerap ke dalam sistem penghadaman badan. 

 

Sterols dan stenols ni akan menghalang kolestrol jahat (LDL kolestrol) dan akan merendahkan kolestrol jahat yang masuk ke dalam salur darah manusia yang boleh menyumbatkan salur darah. 

Sterol dan stenoil yang ada dalam makanan seharian kita seperti makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato  setiap hari.

Keistimewaan Phytocol Shaklee

  • dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan fitosterol asli yang aktif
  • fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 untuk merendahkan paras LDL kolestrol
  • mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari
  • kandungan fitosterol yang mencukupi seperti yang disyorkan oleh NIH
  • tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pemanis tiruan

Bagaimana Phytocol Shaklee berfungsi?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.

Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL kita.

Lihat gambarajah di bawah. Nak tahu tak, dengan pengambilan Phytocol juga mampu membantu kita untuk kurus. :)


Cara makan Phytocol-St shaklee 

Ambil sebelum makan. Sewaktu makanan dah ready atas meja masa tu lah kita telan dua biji Phytocol-Shaklee ni :) Konsultansi lanjut akan saya sertakan sewaktu pembelian nanti.
Jadi...

Adakah anda, atau pasangan anda atau ibu bapa anda atau saudara anda dan kenalan anda adalah salah seorang dari 6 juta rakyat Malaysia yang tinggi kolestrol???
IZA HAFIZAH
017-7224442
fb : iza_hafizah@yahoo.comNo comments: