LOVE

LOVE
LOVE

Thursday, December 20, 2012

Small gift for you

This post is specially dedicated to my love... Mohd Hezreey Onn....
I want to give something for him n here.... a small gift for him to remember...

So... where Im going to start... (owh before that I purposely write this entry in English cos xmo look 'jiwang sangat)... hahaha... even my English are very very.... mmm... (sendiri pikirla)

This sweet morning I got sms from my lovely fiancee.... (fiancee?.... hehehe... mcm x caya kan)

**********************
Sayang, its 2012012.
Looking back, its been 9 months n 11 ~ 266 days ~6384 min ~ 383040 min we have been together.
Every day, each hour, every single second, my love to u nvr fade. It keeps on growing as the minutes, hours, days, mnth counts on.

p/s: what a lovely date

***********************

Here my reply:

Syukur and very thankful to Allah for what I have today. Allah sent u to complete me and my family as well :).

Really grateful to meet:

* Someone who really expert in sent me very lovely poems ....
* Someone who alwayz see me as the most beatiful women in the earth
* Someone who never miss to say 'he loves me' every day....
* Someone who love me more than I can ever imagine...
* Someone who still rasa "berbunga-bunga" when thinking bout me even after 9 months...
* Someone who never miss to wish me 'good morning' for every single day...
* Someone who settle for magnificent..when others settle for beautiful.
* Someone who alwaz care when i dont want to take care of my self...


 Im really sure... both of us.... even people around us realized this things happen to fast.... really fast. It just take about a months for us to know each other and decided to go for exclusive (ur term) n of course with serious commitment (my term) between us.

Seriusly sayang... u make my life colourful n beautiful....You are the want who I will no need to think before I said 'YES' on ur proposal... :)

And Yes... I  wanna be your wife... ur beauty n sweet wife for the rest of ur life :):):)

I wanna be on your side forever!!!


 note:
to my reader :we are really happy n would like to share with all of u... :)--- sila jangan muntah hijau ye :P
Iza hafizah is not too bad... she sometimes romantic also...ma..

to syg:  when you read this please don't laugh and then  if you need me I'll be by your side till the end



Tuesday, December 18, 2012

Point terakhir adalah yang paling menarik :p

10 Perkara yg Membuktikan Lelaki Itu Rumit. (sy copy ja).

1. Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong / jual mahal / bajet bagus / bajet alim.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya. Jika tidak, dia kata ka
mu sangat kampungan / ketinggalan zaman.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala. Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi / buang tabiat / sengaja nak minta di pujuk.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka. Jika dia yang lebih pintar, dia terasa dirinya hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian. Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu. Hanya selepas dia mencapai tujuannya.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan. Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya.

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh. Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai. Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam. Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati. cepat terasa / merajuk.

10. Jika kamu mengirimkan ini pada mereka yg bernama LELAKI, mereka pasti bersumpah semua ini tidak benar & menyediakn seribu satu alasan untuk membalas balik statement di atas.

Friday, December 14, 2012

Rumahku Syurgaku




Tengok gambar ni sekilas air mata bergenang...

Rindu....

Rindu sangat suasana tika ini.... motor tu moto abah.... masa ni abah ada lagi.... rindu betul... serta merta air mata bergenang...

Bila renung gambar ni lama-lama... rindu yg amat dalam... rumah ni dulu rasanya sangat penuh... penuh dgn seribu satu cerita.... penuh dgn kasih sayang abah... tengok kat laman rumah pun dah nampak penuh kan...

Sekarang..... dah tak sepenuh macam ni... kereta wira dan motor2 tu tak lagi sinonim di situ.... kereta kancil kat sebelah kanan tu dah menggantikan tempat si wira.... nampak ruang kosong lebih banyak... motor pun dah dialihkan ke tempat kancil... nampak lagi kosong kan...

Sekosong hati penghuninya kala ditinggalkan....

Ok air mata dah start mengalir :(

* hai la adikku, fadhli...kenapa la post kat fb pic memori ni di kala begini.... kalau rindu, pulangla!!


Dialog rakan sekerja

Ninie : Kak Fiza malam ni ada bola... Malaysia VS Thailand

Aku: Owh.... nini sokong mana?

Ninie: Soalan tu.... Ninie rasa nak ketuk je ....huhuhuhu..... :P


* errrrr....salah ke soalan aku?

Dalam mimpi....


Write msg :

Sayang...
Jom pergi Bukit Tinggi wekend ni.... 


--Msg sent---

* Tet... dalam mimpi ghupenye.... :(








Thursday, December 13, 2012

besday saya!!!

hi alls...
ada yg personally request minta sy update psl e-day....
tapi as usual... lagi korang minta lagi susah nak dapat.... hehhee.... simpan dulu bab tu ye.... :P

ok kita crite dulu bab besday.... akhirnya 10 December yang lalu genapla umur ku yg ke 18.... owh sungguh klise statement tu... tentula tidak bila kulit2 di muka menampakkan garisan2 halus (owh masih halus.... jadi maksudnya masih muda) :P

owh tahun ni agak berbeza dari 29 tahun yg lalu.... sebabnya tahun ni menyambutnya sebagai tunangan org (sambil tersipu sipu). beza...memang banyak bezanya...the best part is sehari sebelumnya genapla 9 bulan kami berkenalan.... :)

tiada apa rancangan utk hari tersebut kerana niatnya hanya nak menghabiskan masa bersama kekasih hati. si dia pulak time tu dh bgtau awal2 dia dah kering...so xde spesel gift dari dia.

Redha..... (eleh.... ingat saya nak percaya???)

hehehhe... hasil dari rasa tak percaya... sebelum pulang singgah sekejap toilet Caltex utk urusan peribadi. Masuk je kereta balik....dgn mata yg hampir telelap.... terus tak pikir apa2... ingat nak balik je.

Sampaila 'si buah hati' minta amikkan jaket dia kat seat blakang.....

Taaaaaaaaaaaaaaaaraaaaaaaaaaaa!!!


Let me introduce u.... Octavia a.k.a Mr V

:)
Senyum sampai telinga

Mr. V sangat manja org nya (eh... orang ke?)

sekarang ni Mr. V slalu conquer katil... bilik tidor....
org tgh tido... dia sibuk himpit2 kat sebelah.... 
hahhaha... n hidup tidak lagi sunyi dgn Mr V 



Mr. V mewarisi sifat manja tuannya.... :)
Im loving it.... n of course 
i love Mohd Hezreey Octavia more!!!

Thank u sayang for the special gift.

note: sekarang bukan Adam saja blh bagi Mr Ted kat hawa tau :P

Wednesday, December 12, 2012

Im back

okey.... finally back to normal life,

pc pun dah sihat.... power supply pun dah power balik.... maka blog ini akan kembali aktif seperti biasa.

Fuh..... kat mana nak start.

Dua minggu berlalu.... macam2 yg terjadi.... semuanya yang happy2....

Engagement... besday celebration....

Alhamdulillah... syukur dan terima kasih ya Allah untuk kurniaan yang terindah ini :)

Nanti kita update satu persatu ye..... :)

Tuesday, November 27, 2012

Dup Dap Dup Dap

1 pending comment

"guess what,u received a 50% reduction..its going to be 5 more days to go...hahaha on counting...."


maeery jacguire on 11/27/12


OMG....

5 more days to go.... dup dap dup dap.....





Hope everything goes well... InsyaAllah

note: I said 'yes' yesterday!!! :) :)

 

Thursday, November 22, 2012

Fuh...

Its hurt me....

For the first time in my life.... words that really hurt me....

Fuh....separuh jiwa ku pergi... harap yg separuh itu masih setia di situ.

Kata nafsu: as ur wish.... lets make it real!!
kata akal: rileks fiza.... its just a small matter... tak tersengaja :)
Kata hati : Allah sedang mengujimu.... sayang :):)




“Nobody can hurt me without my permission.”
― Mahatma Gandhi

counting....


Let's start counting!!!






Pesan pada diri


“Cantik juga relatif mengikut keadaan. Jelitawan sekalipun akan nampak hodoh dan membosankan apabila asyik marah-marah dan merampus. Sebaliknya, wanita yang sederhana sahaja wajahnya akan nampak manis apabila sentiasa tersenyum, sedia membantu dan memahami hati suami.”
 -titipan blog Ustaz Pahrol




Tuesday, November 20, 2012

How to be a succesful man?



Do an extraordinary things.... others dont do that but u do that.
Tapi tak perlu sampai kena meluncur time turun tangga kat istana budaya tu....kan?
hahahahhaha :P (are u okey?)





*kdt: hapacrita

Monday, November 19, 2012

Soooo Sweet

suka perhatikan kawan kawan dia.

Ada yg nak belikan hadiah besday yg tersayang.... ada yg duk pikir surprise utk buah hati... ada yg masakkan utk bini dia.....

Itu baru 'level' kawan-kawan dia pun dah buat aku rasa sweetnye ...

Level dia.... korang rasa?

-
-
-
-
-
-
-


He's so sweet... u know.... sometimes he makes me swoon :P


Your love is more precious than diamond, more valuable than gold which brightens my life You made me complete and whole, your love is an unimaginable love to love like a sun that can melt my heart And when I look at you I feel the passion shinning through your adorable eyes, inlove immensely with your sweet smiles You mean so much to me, this I promise you.I will Love you forever and beyond.

Bel Claveria CarigMartinez quotes


Im back :)

Bila bercuti...blog pun bersawah...

Fuh... tiup tiup habuk.....

Petang2 ckit, kita sambung k....

Wednesday, November 7, 2012

Saya Nak Kawin Part III

org kata nak kawin kena ada sijil kursus kawin...

cop...cop...

sijil kursus kawin tu cmna rupenye.... tengok pun tak pernah.

aish.... mcmana boleh tak teringat ni....

ahhhh...sudah.

Monday, November 5, 2012

Segmen kenali saya!

Pagi2 masuk opis time breakfast.... ninie beria beria suruh pegi tempat dia utk jawab soalan... soalan apa ntah.... ghupe2nye dia nak suh jawab soalan personality.... ni hasil dr kursus yg diaorg attended last saturday.

Okeyla... utk tidak menghampakan dgn speed yg agak laju, aku pun jawab la soalan yg diberi.... sebab ninie dah bersungguh photostat utk aku.

dan...hasilnya aku adalah aku dikategorikan sbg org yg dr golongan 'visual'

Dukacitanya...ninie explain sikit je tentang org 'visual' ni... end up, dia kata nak tau lebih lanjut sila refer pada oya sayang.

Dek krn terlalu bz...xsempat nak berborak dgn kak oya... tapi info telah berjaya didapatkan dr blog beliau... so kak oya sy copy ye serba sedikit mengenai org visual ye


Ape ade pade Visual...
 
Visual- dah name pun visual- of course benda yang aku nampak
 
Tetap berkait rapat dengan bercakap jugak...Cakap dengan laju atau lancar-cakap laju? lancar? heheheh.... kadang2 je kot.... bila perlu.... hahahah...

Sambil bercakap tu banyak pergerakkan tangan- ni tak perasan pun kat diri sendiri

Aku berfikir dengan gambaran - definitely.... aku suka merancang sambil membayangkan + mengelamun + berangan....hehhehe. flow tu dh nampak, pastu excited terlebih nak merealisasikan

Aku kurang sabar- Ini memang ramai kawan2 komen... tambah2 bila nak tengok hasil sesuatu yg dh dirancang. excited terlebih lagi...

Fokus pada hasil- Ini memang betul... sbb tu kalau dgr je mana2 info... atau cadangan... quotation ke suka google dulu nak tengok output yg sebelum2 ni then baru decide. korg pun kalau nak persuade aku silalah tunjuk harga beserta dgn contoh2, sample2 nye skali ye.... kalau ckp kosong je confirm 2 minit je aku dh boring.

Aku suka penjelasan yang ringkas dan padat - hahahha...kadang2 dh jatuh tahap tak ikhlas nak dengar bila penerangan tu panjang berjelar.... ataupun ulasan tu banyak bebenar... tak perlu...tak perlu.... bagi sy sesuatu yg sharp n precise. lagi satu.... tak suka dgr org berleter.... huk huk huk. time meting keja nak abis cepat je... kalau benda yg aku dah tau n  tak setuju lg malas nak dengar smp abis... tu yg slalu cepat je conclude.hehehehe

Aku bercakap straight to the point- hehehe... sorry pd yg terasa kadang2...serius tak sengaja...berlaku tanpa sedar.

Sometimes bila aku stress aku suka jgk tgk movie-especially movie yg sweet2...romantic2.... 

Kekurangan aku adalah aku takde big picture / big vision - just go with the flow.... time tu buat, time tu decide.... (berbeza betul dgn si dia)...aish...


so...kalau ade info lg...bgtau la ye... thanks ninie n kak oya atas perkongsian yg sungguh informative ini. so inila sy... iza_hafizah.

Wednesday, October 31, 2012

10 000 langkah sehari


Berjalan 10 ribu langkah dapat membakar sebanyak 387 kilo kalori iaitu bersamaan dengan satu pinggan mi goreng - Utusan Malaysia

10,000 = 387 kilo kalori


*tadi g toilet dr opis..... 150 langkah
10,000 langkah = 67 x 150

maknanya utk sepinggan mee pagi tadi 67 kali pergi toilet.
Abis tu.... yg utk lunch n dinner ni nak jalan g mana plak.


Adoi haiiiiii.... beauty is pain!!!

Tuesday, October 30, 2012

Pening

Scope kerja

Akaun
Bajet / Peruntukan  100k + 75k
Sebutharga - USD/ GBP/ diskaun
Approved order
Kluarkan P.0
Terima D.O
Peoses invois



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jawatan :

Pustakawan....


Fuh...................... kalau apply accountant pun tentu bank tak reject punya la!!

Besday present in advance

Seperti biasa... rutin tahun tahun kebelakangan ni... dah bertekad nak belikan sesuatu yg specel utk diri sendiri setiap kali tibanya my besday...

So utk tahun ni...terlebih awal merancang... maklumle banyak ongkos diperlukan sejak akhir2 ni...banyak perancangan yg dirancang secara tiba2... tapi takpe... bak kata status fb sy hari ni..
" Where there's a Will there's a way"

Okey...berbalik kepada topik awal tadi.... dengan ini saya menghadiahkan utk diri saya sendiri.....




Jeng 




Jeng






Jeng


.
.
.
.
.
.
.


Itu dia....

                                                        Royal Orchid 33pc Dinner Set



set pinggan mangkuk... tea set.... arcopal.... yea..... berbunga bunga tengok pic kat atas ni... dah order, dah dapat tapi tak sempat nak belek2 lagi... ntah macamana la selama hidup tak penah terpikir langsung nak membeli pinggan mangkuk... slalu tgk mak punye je.... tapi kali ni terpengaruh dgn cik suzila,,,, kak ju... n kak zura.... design sy pilih sebijik mcm kat dalam pic ni.... ni yg makin teruja nak ada rumah sendiri ni... blh main masak masak... makan makan.... (fuh...berangan.... tak ingat.... )..... ok bye!!

 



Monday, October 22, 2012

Friday, October 19, 2012

Mood selsema

mood : heavy flu... arghhh.. mai sapa ada masa tlg temankan saya.... gedix!!

Thursday, October 18, 2012

Nite duty

Anak: Ayah...ayah.. boleh Amin tanya satu soalan?

Ayah: Hmmm....nak tanya apa?

Anak: Ayah...berapa pendapatan ayah sejam di pejabat?


Ayah: Itu bukan urusan kamu, buat apa sibuk-sibuk nak tanya? Si ayah mula menengking.

Anak: Amin saja nak tahu… ayah... Tolonglah beritahu berapa pendapatan ayah sejam di pejabat? Si anak mula merayu pada ayahnya.

Ayah: 20 ringgit sejam.. Kenapa nak tahu? Jerkah ayahnya lagi.

Anak: Oh..20 ringgit.. Amin menundukkan mukanya.

Anak: Ayah.. boleh tak bagi Amin pinjam 10 ringgit dari ayah?

Si ayah mula menjadi berang dan berkata, "Oh, itu ke sebabnya kamu tanya pasal pendapatan ayah? Kamu nak buat apa dengan duit tu? Mintak sampai 10 ringgit? Nak beli mainan lagi?? Ayah penat-penat kerja cari duit, kamu senang-senang nak membazir ya.. Sudah, pergi masuk bilik.. tidur! Dah pukul berapa nih...!!" Si anak itu terdiam dan perlahan-lahan dia kembali ke biliknya. Si ayah duduk di sofa sambil memikirkan mengapa anaknya yang sekecil itu meminta duit sampai 10 ringgit.

Kira-kira 2 jam kemudian, ayah kembali tenang dan terfikir kemungkinan besar anaknya benar-benar memerlukan duit untuk keperluan di sekolah kerana anaknya tak pernah meminta wang sebegitu banyak sebelum ini. Dengan perasaan bersalah, si ayah melangkah menuju ke bilik anaknya.Didapati anaknya masih belum tidur.

"Kamu benar-benar perlukan 10 ringgit? Nah.. ambil ni" Si ayah mengeluarkan sekeping duit kaler merah. Si anak itu segera bangun dan tersenyum girang. "Terima kasih banyaklah ayah!" Lalu dia mengangkat bantalnya dan mengeluarkan sekeping nota 10 ringgit yang sudah renyuk terhimpit oleh bantal. Bila ternampak duit itu, si ayah kembali berang. "Kenapa kamu mintak duit lagi sedangkan kamu dah ada duit sebanyak itu?? Dan dari mana kamu dapat duit tu??" Amin tunduk... tak berani dia merenung ayahnya.

Sambil menggenggam kemas duit itu, dia menerangkan....."Duit ni Amin kumpul dari belanja sekolah yang ayah bagi hari-hari. Amin minta lagi 10 ringgit kat ayah sebab Amin tak cukup duit..." "Tak cukup duit nak beli apa??"Jerkah ayahnya lagi. "Ayah.... sekarang Amin dah ada 20 ringgit.. Nah..ayah ambil duit ni. Amin nak beli sejam dari masa ayah di pejabat tu. Amin nak ayah balik kerja awal esok. Amin rindu nak makan malam dengan ayah.." Jelas Amin tanpa memandang wajah ayahnya.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Dah baca banyak kali pun...masih terkedu. bagaimana ye kehidupan akan dtg... tambah2 time keja malam mcm malam ni. macamana pulak mereka2 yg bertugas di kaunter? rela kah mereka? ada masa kah mereka utk pelum cium anak2 mereka atau hanya dalam tidur mereka. sempatkah mereka nak mengajar anak2 mereka alif..ba...ta... atau pun menyiapkan keja skolah?
 
yg bekerja dr pukul 8 ke 5 pun dah kepenatan....
 
ntahla.... 
 
note: mood keja malam macamni la...

Tuesday, October 16, 2012

❤ Fairytale ❤






My life itself is the most wonderful fairy tale
  
HH

Es una sorpresa

Never tell people how to do things. Tell them what to do and they will surprise you with their ingenuity.


Smalam bersemangat ke rumah Datin Elly, our Mrs President for KTS sebab nak amik tas tangan yang dikirim sekembalinya beliau dari 'over the sea'. (over sea la sgt :P)

Mula- mula...makan-makan...., borak-borak...., sampai la jam hampir ke sebelas malam handbag idaman masih belum dikeluarkan lagi.

Sebelum tu dr opis lagi dah tanya kak Eli brape price handbag tu.... Kak Eli kata datang dulu nanti cerita. Ok, fine!!! 

Bila kak eli bawa kluar je handbag tu.... tada........... simple n nice n the best part ayat Kak Eli " it have been paid!!" 

"Wow!!!"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I ask for a flower.... but i get a bouquet of it!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rupa-rupanya inilah surprise dr buah hati saya.... again!! rupa2nya dia lebih dulu dah kirim dari Kak Eli dan bayarkan skali.... wah komplot dgn Kak Eli... n he request Kak Eli bagi pada saya without him being present. (english carca marba :P)

Thank u kak eli n thank u my lovely buah hati... sy sgt teruja dapat hadiah ini. senyum sampai telinga.... thanks for everyting.... and seriously sayang.... u alwaz make me feel special.  :)

Buah hati, Its not about the price, its the value


note: tajuk kat atas tu sebab tgh amik mood katalog buku2 france /german, spanish.... so kalau korg rajin google la maksud dia :)

Monday, October 15, 2012

Mimpi

Malam itu mimpi yang datang sungguh bermakna...

Mimpikan abah datang.... dalam mimpi tu, saya tau abah dah takde dalam dunia ni....cuma abah datang singgah sekejap. Saya tengok abah duduk di sofa menonton bola.... tapi heran sepatah kata pun tak keluar dari kami berdua..

Tiba-tiba cepat saya lari ke bilik, capai handphone.... dan telifon si dia.... saya ckp, cepatlah dtg kalau nak jmp abah...abah ada ni... nanti tiba2 abah akan hilang.... (macam2 faham2 abah akan kembali ke alam dia).

Saya semakin gelabah.... cepatlah datang ke blh buat video call.... nanti awak tak sempat jmp abah.... nanti awk blh kenal abah....sambil jenguk2 ke luar takut abah hilang.

Tapi lepas tu.... sy dh tak ingat apa berlaku... :(

- - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - -- - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - -

Bila sy bgtau dia.... dia kata awk teringin ye abah kenal saya... takpe, abah tentu tau ... sedekahkan saja Al-Fatihah... 

Al-Fatihah utk abah... nanti sampai masanya sy bawa dia ke pusara abah. Abah jgn risau...skg dah ada org jaga saya mcm abah jaga saya... dia ckp dia tak boleh amik tempat abah tapi dia akan jalankan tanggungjawab dia mcm abah buat. dan setakat ni.... Alhamdulillah semuanya dalam keadaan baik dan memudahkan. abah jgn risau sbb saya dah tak sorang2 lg di sini, rasa sakit itu juga semakin pudar.

bila saat sukar itu datang dulu, slalu saya pujuk hati...saya yakin kalau abah ada tentu abah teman yg setia ....tapi kan abah, anak manja abah ni tetap tak pandai pam tayar kereta sendiri...huhu dan tahun ni sy akan blajar buat road tax kereta sendiri. owh abah nak tau... sy dah beli kereta baru sebab saya terpaksa sbb lepas abah meninggal, kereta abah asyik buat hal. sy rasa dia merajuk kot. setiap kali bawa kuar dr taypeng mesti tersadai di tepi jalan. pertama kali sy balik ke taypeng lepas abah tinggalkan kami, dlm bas sy menangis sebabnya selalu abah yg tunggu sy di bus stand kan... tapi xpe abah sbb skg syahmi dah cekap bawa kereta. masa kereta rosak dulu pun nasib baik ada fadhli n syahmi... adik2 semua dah pandai berdikari dan tau tanggungjawab masing2...Alhamdulillah.... fatin pun dah masuk universiti... klu abah ada tentu abah bangga kan... mesti abah yg antar fatin kan... masa isi borang pendaftaran, baru tersedar fatin jd 'anak yatim' tp dia sgt kuat abah... dlm sedih pun dia dpt score SPM n the best part dia dapat course yg memang menjadi idaman dia :)

Sebab tu sy cakap...abah tak perlu risau.... semoga abah tenang di alam sana. sampai masanya kami pun akan ke sana juga. entah cepat ntah kan lambat....

Rindunya kat abah.... dtg la lagi dlm mimpi2 kami.

Al-Fatihah utk abah.





Wednesday, October 10, 2012

Its a Prank!!!

Sebelum start nak gelak dulu.....hahahhaha...sorry firdaus.... saya hanya menjalankan tugas ur beloved wife cik linda....

dari awal lg linda dh ckp nak celebrate besday hubby dia merangkap bestfren kitaorg dari kecik.... so, without any detail plan, tetiba je linda kata esok firdaus tak free sbb nak g main badminton.... so dia bgtau nak celebrate malam ni blh jugak.

Maka... rancangan pun bermula.... Mr Hezreey ditugaskan membeli kek (owh sungguh pandai buah hati sy pilih kek).... saya pulak dipertangggungjawab kan untuk meng'arrange'kan kehadiran firdaus manakala as dan nina sbg saksi di tempat kejadian dgn cerita2 yg sungguh gempak!

Episodnya bermula begini.... Mr Hezreey dgn baik hatinya memberhentikan kereta di tepi jalan yg sesak dgn kenderaan lalu lalang utk sound effect yg lebih real. Maka pelakon memulakan tugas
"Firdaus, hang kat mana....tlg aku kereta membe aku rosak la...temperature naik.... mai sini jap...call jerry xangkat2....cepat sikit wei.... aku takut ni"

"jap2 aku spare air.... mana tau bocor"

"Eh...takpe...takpe...dalam keta aku ada air dah :P" - terpaksa bg alasan ni sbb xnak susahkan ang..... (patut biar je :P)hahahhaha

so... stage pertama dh lepas..... maka bergerakla kami berempat utk standby kat McD yang terdekat....Sempat lg msg firdaus sbb rasa bersalah takut plak mamat ni bw keta laju.

"Takyah rushing sgt....kitaorg dah drive pelan pelan,,,tunggu kat paking MCD"

Tiba-tiba panik lak bila dia call dia dh smp paking McD... susah plak nak kaber gelak.... suruh Firdaus masuk dulu...minum dulu nanti pelan2 cite psl keta rosak.... Firdaus menurut perintah tanpa bantahan.time ni as plak mainkan peranan..... pung pang pung pang... kereta berasap...temperature naik...kaberater....bla bla bla....
Sehinggalah kek kluar diiringi lagu "Happy Besday" dari kitaorg..... hahahhaha

"Its a Prank!!!!!"



Happy besday my best fren forever... Mohd Firdaus Adnan... Semoga panjang umur.... murah rezeki... bahagia dunia dan akhirat....

Serius wei... pasni kalau aku call emergency, urgent... tlg la percaya sbb aku takkan repeat idea dua kali....hahahhahah



Note: Bagus si Firdaus ni...best fren punye pasal sampai tak terpikir pun benda2 yg kantoi yg lain :

1. Linda buka whatsapp dia n delete msg2 kitaorg yg dh terkantoi.
2. Linda beria nak folo tgk kereta rosak...slalu xnak ikut kalau firdaus kua malam.
3.Linda sikit punye berhias... edit2 tudung.... padahal Firdaus nak cepat
4. Mula2 aku ckp keta Nina rosak...As pulak blh terkantoi ckp kereta ang kan baru servis Fiza.... er.... keta sapa yg rosak?

Nape aku ckp dia bagus?
1. Pakai baju simple je dtg betul2 tujuan nak resque....siap ckp kat linda bukan nak turun keta pun :P
2. Nak spare air tu tak tahan....
3. On the way...blh lak teringat tak bawak torchlight..... 

Hahahahha.... kawan cmna lagi korang nak cari? kan kan kan..... terbaik la bro!!! see u next year!!! 
jangan mara ye..... :P

Monday, October 8, 2012

EvErLaStiNG LoVe


“If you press me to say why I loved him, I can say no more than it was because he was he and I was I.”

Thursday, October 4, 2012

Cerita Malam itu...

Asalnya memang xde plan apa-apa.... tapi jauh di sudut hati sentiasa terpikir macamana nak celebret besday si buah hati sebabnya dah genap sebulan 'janji belum ditepati'.

Tiba2 kluar idea nak dinner bersama housemate ku Abs n Kak Emi....Maka, terpacul lah idea nakal nak prank kan my domok... hehhe.

Masa bgtau kat abs n kak emi... abs ada offer nak dia belikan kek siap2... Time tu beriya je kata tak payah sbb dlm hati nak buat benda ni dgn usaha  hasil titik peluh sendiri.... peluh la sangat!!

Sampai la time nak gerak dr Alamanda ke De Tasik, UNITEN minta abs tlg order kan kek dulu. bukan pe takut terkantoi plak kalau order depan besday boy... tetiba pulak abs msg "babe, kat sini xde jual kek". Arghhh...sudah.... takpe rilek2 dulu sbbnye time ni org sebelah dah stat bising sbb duk sms je dr td.... so time ni spontan je kua idea order je buah ke apa ke janji cucuk lilin.

Ok... sampai je ke destinasi.... pucuk dicita ulam mendatang...bila si dia minta excuse kejap... so time ni terus panggil waitres tanya apa yg ada utk surprise besday.... adik waitress ni minta maaf ckp lilin memang xde kat cni....dulu mmg ada jual2 kek... skg dh takde... ok idea spontan terus order 'banana ice cream' and sekali lagi request nak cucuk lilin jugak.... adik ni dah tak tau nak ckp apa dah.... smp last ckp kat adik amik order tu ... "adik cari la yg lama2 punye kot kot ada dlm laci mana2 ke" hahhahaha..... adik tu pun beralah "ye la kak... saya cuba!!!" and lst but not least request anta lepas kitorg makan diiringi dgn muzik ye...please.:P.

Kat de'tasik mmg slalu ada diaorg nyanyi dr table ke table... adik tu ckp diaorg ikut sape dtg dulu diaorg akan g ke table tu dulu... paling geli hati, bila tetiba sepatutnya turn table kitaorg tapi abang2 yg nyanyi tu skip meja kitaorg... abs n kak emi dah heran... terus bising2 nape dia skip meja kita. Time tu aku tahan je gelak sbb diaorg blh plak tak perasan sedangkan diaorg kan dah tau plan aku....hahhahaha.

Sampaila dah abis makan....abang2 nyanyi tu terus duduk meja diaorg... berenti rehat kot. abs stat hairan lg.... dan muka dh stat kecewa sbb xdpt request lagu. lawak betul time ni... tetiba abang2 tu bangun n datang kat kitaorg...yeay!!! dah boleh request lagu tapi dukacitanya 2 lagu yg kitaorg request takde dlm senarai....so aku request "dealova' specially utk dia.

Abis je lagu dealova...masing2 dh standby sebab tau blh request 2 lagu tp tetiba je abang ni terus sambung ngan lagu pelik... aik.... xkan main ikut suka hati je.... (aku gelak lagi dlm hati)...

Dan....tetiba je lagu tu bertukar menjadi "Happy Birthday" song.... sambil diiringi adik waitres tu bawa aiskrim yg ada dua lilin.....yeay.... sbb ada lilin jugak!!!

Maka...bertukarlah wajah si dia menjadi kaler pink...merah...oren bergabung lalu meletup!!!HAHHAHA...

Maka beramai2 la kami meraikan hari jadi MOHD HEZREEY yang ke... 17++...

Happy Belated Besday....May  hapiness alwaz be with u!!!

note: jmp lagi next year... InsyaAllah









































































































































































































Tuesday, October 2, 2012

100 things i like about u ( Part 2)

okey-okey... seperti yg telah diwar2kan kini tibalah part 2, .... ada tak yang tertunggu? (perasan :P)

22. Bila awk nak tinggalkan sy lama sikit... atau sy yg nak tinggalkan awk...awk mesti akan bekalkan sy dgn beberapa bekalan pengubat rindu... yg blh sy tengok hari2 atau baca hari2. apa tu? tanya sendiri dgn dia :P

23. Bila sy bgtau saya sakit kepala... awk dh sediakan panadol utk saya... owh tp sbb sy tak suka ubat, panadol tu akan bertukar menjadi famos amos. heheh...

24.Saya tau awk tak pernah ataupun memang jarang dgr radio 'melayu' tapi dgn saya awk kadang2 kena jugak beralah especially time naik keta sy walaupun slalunya saya kalah :p

25. Sy suka sangat bila sy  dah set kat mind kita tak berjumpa utk haritu ... dan dgn tiba2 awk ada kat depan pintu bilik opis saya... heheh. I love surprise!!

26. Saya suka bila awk ajak sy g pasar malam....ronda2... makan2.... (sy mmg kuat makan)...ronda lagi.

27. Awak cakap hati awk tak serasi di KL... bila sy tanya mana yg serasi dgn awk... n ur answer is Taiping.... okey blh beli rumah kat taypeng!!

28. Setiap aktiviti luar sy...tak kira la dgn kawan2 opis ke... geng2 KTS ke... panjat broga, tgk teater, makan2, awk sentiasa excited utk join. tp sebenarnya sy pun suka join geng awk :)

29. Owh skg awk dah pandai edit2 pic kita guna hp canggih awk tu dan awk akan whats app kat saya :)

30. Bila kita dah takde idea apa nak buat.... awk slalu kua kan idea spontan which is buat sy teruja... cthnya teman saya buat assignment sambil bekelah di tepi tasik.... cool!!

31.  Saya suka bila awk bawa saya berjalan2 di luar Kuala Lumpur walaupun tujuan asalnya kadang2 sbb nak ke kenduri je... tapi sy tetap suka!!

32. Bila time nak tgk movie.... sy hanya perlu ckp yes sahaja dan awk yg akan uruskan booking tiket atau beli tiket. Best part..., kalau sy nak tgk cite melayu, awak layankan aje.

33. When talk about preparation... we do it together walapun org slalu ckp laki slalu malas nak pikir benda2 mcm ni... n as i alwaz said itu lelaki lain...bukan awak :)

34. Awak sgt suka window shopping.... saya pulak tak berapa suka especially time tak banyak duit tp bila sy ckp sy nak shopping awk akan teman sy sampai sy beli n at the same time blh jd image consultant utk sy.

35.Bersama awk... it was 'give n take' relationship... which mean bukan saya saja memberi dan awk menerima but most of the time sy menerima dan slalu awk yg memberi :)

36. awak slalu ckp saya come.... hahhahaa.... (sape lg nak puji sy kalau bukan awk kan?) 

37. Last but not least, sy teruja bila tau hari2 awk akan buka blog saya setiap pagi kat salah satu tab kat monitor awk...kan? so.... teruskan membuka sampai episod ni habis ye.


Alamak.... sy kena setlekan assignment.... nanti saya sambung ye.....owh sebelum tu no 38

38. Awak selalu tolong setlekan assignment sy......hehehhee thank u sayang!!!


Errr...tlg saya buat assignment lagi blh? errrrrrrrrrrrrrrr..............

NOTE: post ini sambungan dari -love is everwhere-

Monday, October 1, 2012

Belated Besday Dinner

Adui....

ada org tu sampai merah2 muka.... apa dah jadi???Bak kata Kak Emi kaler muka dh same kaler baju...
Terima kasih pada kawan2 yg sama2 memeriahkan dinner malam tadi.....Terima kasih pd abang dan kakak waiter/waitress yg supportive, terima kasih juga pada abang2 bandboy yg tujukan lagu utk kami....

Maaf sebab sengaja postpone genap sebulan..... hahahha 
As long as 30 is still 30 and specially for 30.



No besday cake but its banana boat for ur besday :)


Agak2 apa awak rasa ye??? 
*Rasa pisang la*

Hehehe...


Love is everywhere :)

Sunday, September 30, 2012

Pergi tak kembali

It sad to hear 2 bad news last nite n this morning.

ayah kepada 2 sahabat sy meninggal dunia :(  .... Jefri dan juga Kak Wa.

Tatkala saya dapat msg dari sahabat saya Jefri, saya baru saja terjaga dr tidur subuh itu. Termenung seketika. baru je berborak2 dgn jefri kelmarin. tidak pulak dimaklumkan ayahnya sakit. tentu sama keadaannya seperti abah... tiba-tiba ajal menjemput.

Baru tadi menelefon Jefri, seperti dijangka ayahnya tidak mengalami sakit apa2 kecuali sesak nafas secara tiba2 di hujung nyawanya.... sama seperti abah, Allah permudahkan pemergiaan mereka. Tapi, bagi yang ditinggalkan secara tiba-tiba.... mmmm.... :(

Bezanya.... waktu abah dahulu saya sempat bersama abah di saat abah menghembuskan nafas terakkhir.... Jefri pulak tidak berkesempatan berjumpa dgn abahnya.

Sedih mendengar kawan2 kehilangan ibu/ayah tercinta. Semoga mereka di beri kekuatan untuk menghadapinya.

Al-Fatihah untuk abah dan arwah ayah Jefri, En Mohamed Fauzi.

Friday, September 28, 2012

Selamat Pagi Cinta!!






     You have no idea how good it feels o wake up every morning knowing you are mine and i am yours

Thursday, September 27, 2012

Client

Minggu ni saya attend kelas Integrated of Marketing in Corporate Communication.

Kelas menarik... Penyampaian lecturer pun menarik.

Sampai satu part lecture sy kata

"Kita kena kenal client kita.... sama macam boyfriend/girlfrend kita.... kita kenal client kita spy kita tau apa yg dia suka n tak suka"

saya crite kat dia.... Dia jawab...

"You are not my client.... you are my soul :)"

Wednesday, September 26, 2012

Tak sabarnya...

Hari ni semnagat untuk ada rumah sendiri meluap -luap....

Walaupun rumah sewa... tapi sekurang2nya kehidpuan yg lebih sempurna.... tidak lagi spt di rumah bujang.
Ntah kenapa ye.... excited sangat ni.

Ada rumah yg simple pun dah cukup...janji sy boleh buat apa saja di rumah saya... owh bukan sbb rumah bujang sy tak best, sangat best untuk saya buat masa ini tapi biasalah manusia sentiasa inginkan peningkatan dalam hidup.

Tak sabar nya nak melalui fasa baru dlm kehidupan.



Tuesday, September 25, 2012

owh macam ni rasanya

Bila si dia berada di luar kawasan....

Owh mcm ni rasanya kena tinggal :P

Im Yours

. . . You know he is worth it when he does not care numbers of pimples pop up on ur face, number of kilos you gain or numbers of scars you have. But what he cares about is number of time spend together.

im back...

Im back....

ada yg menunggu tak.... mood mencoret masih tak muncul2.... bukan xde cite terkini tapi banyak sgt aktiviti smp overload so tak tau nak kluar yg mana satu dulu... at last jam... hahahhaa.

dari minggu lepas belum bekesempatan lagi guling2 kat rumah di hujung minggu... sungguh rindu saat2 lepak2 di rumah sambil menonton melodi.... sesi memanjakan badan...makan depan tv... tapi blum jumpa masa yang sesuwai... mungkin wekend ni boleh kot.... tapi tetiba teringat kereta yg masih belum berservis lagi. oh no.... tergugat lagi tidur pagi ku.

Minggu lepas ke Segamat.... singgah di Muar, Pagoh, dan kemudiannya ke Jonker Street, Melaka dan akhirnya destinasi persinggahan terakhir di Port Dickson.... sebelum sampai ke rumah ketika jam hampir ke 5 pagi.

Minggu ini ke Penang...menghantar Mak Long dan Pak Long ke Tanah Suci Mekah dan kemudiannya singgah beberapa jam di Taiping dan kemudiannya bersama mak dan adik adik meneruskan perjalanan ke Kuala Lumpur juga utk mengiringi keberangkatan anak saudaraku ke Monshura, Mesir. Pulang jadi doktor ye :). dan kemudiannya idea spontan membawa mak menziarahi abangnya ... Pak Ngah aku di Melaka. penuh kegembiraan Pak Ngah sambut kedatangan kami. habis 1 bandar Melaka dibawanya ronda. Mujur tak jem macam minggu lepas.... fuh.

Minggu ni aktiviti agak ringan namun masih ada misi yg perlu 'kami' laksanakan'.... dengar crite mama akan sampai ke sini.... mungkin ke sana hujung minggu ini .... InsyaAllah.

Minggu depan juga ada 'misi' penting yg sangat2 penting yg perlu diselesaikan. semoga dipermudahkan!

Thursday, September 13, 2012

Post Muntah Hijau....hahaha

* Warning *
Kalau tak tahan jangan baca... ni post muntah hijau. orang bercinta mmg macam ni. banyak masa terluang.... hahahhaha



Pagi tadi dah berjaya dapat email....
sijil penghargaan




Cik Norhafizah,

i just wanna gratitude you for your upmost efford and feeling to show your love to your love ones

Wednesday, September 12, 2012

Monday, September 10, 2012

100 things i like about u (Part 1)

As requested....

1. Bangun pagi2...saya ingat awk. saya tgk msg ada msg awak. kadang2 msg good nite malam td yg sy xsempat nak baca dan terlena

2. Sebelum awk pegi keja... awak call sy... paling kurang pun awk akan call/msg sy bgtau awk xsempat nak call sy dan akan call sy bila smp opis nanti

3. Bila awk dh smp opis, awk akan masuk briefing pagi... dan masa tu kalau awk ada keja urgent awk akan msg sy lagi dan ckp "sorry syg, sy ade keja urgent yg sy kena setle. sy setle sy call awk ok?"

4. Bila awk kata awk akan call... awk mesti akan call sy walaupun xlama (cuma sebatang rokok je)

5. Time lunch... time ni awk free, patutnya time ni awk akan pegi makan atau restkan diri awk... tp awk mesti kol sy lagi dan tanya "sayang makan apa tu?" ahaks

6. Selalunya time sy lunch.... sy akan kuar dgn kengkawan saya yg sungguh havoc... n time tu juga awk akan call dan dengar kekecohan kami... pastu awk akan ckp xpe nanti dh abis makan awk kol sy k... xpun msg la" sorry sayang

7. Pukul 3 ptg.... awk akan kol sy lagi. time ni sy sgt suka sbb sy slalunya dh lemau saat begini.

______________________________________________________________________________

* Setakat no 7... saya tulis beberapa bulan yg lalu.... so harini genap 6 bulan.... tak banyak yg berubah tapi banyak yg bertambah.... saya sambung ye...

8. 5.30 time balik bekerja.... slalunya org punch card time masuk je... tp awak time kluar pun punch card takut lambat.... kalau sempat awk akan call sy lagi, tapi kalau tak sempat awk akan kol sy bila smp umah.

9. kalau sy ajak awk makan, kluar, atau pergi mana2.... awk takkan ckp no.

10.kalau awk bersama kawan2 awk... awk tak pernah lupakan sy.... most of the time awk akan ajak saya jumpa skali kawan2 awk..

11. bila sy balik taypeng atau berada di luar kawasan... sy tak perlu risau lagi sbb sy tau sebaik saja sy jejakkan kaki ke kl... ada seseorang yg akan setia menunggu sy....

12. awak slalu muncul bila masa sy perlukan awk.... awk slalu ckp kita skg dah jadi satu entiti... so semua benda kita buat bersama

13. saya tak perlu risau pasal servis kereta, pam taya kereta, isi minyak kereta dan jugak cuci kereta... sbb semuanya awk akan setlekan utk saya.

14. kalau sy teringin nak makan apa2... yg saya tak pernah makan.... sy hanya perlu order je sbb kalau tak habis, awk akan tlg habiskan. jadi sy blh try banyak jenis makanan tanpa rasa bersalah :)

15. sejak saya dengan awk... sy ada family yg besar. daripada takde kakak...sy dh ada 3 org kakak.... dari sy dah kehilangan abah,,,, sy dapat sorg papa yg sgt best dan sy juga dpt seorg mama yg cool.

16. pantang ada masa yg free... awk akan bersedia spent time dgn saya tanpa rungutan.

17. awk slalu pinjamkan gajet2 awk pada saya... and the best part sy boleh belek semua msg2 dan fb awk setiap masa tanpa halangan.

18. time sy demam... awk blh kluar dr opis dan hanta sy ke klinik.... and the best part terus hantar sy balik kpg dan balik ke kl semua pada hari yg sama.

19. awk sentiasa plan utk masa depan kita termasuk dgn plan cuti raya dan hantar sy balik raya.

20. kehidupan sy semakin mudah.... bab tukar duit raya pun sy serahkan kat awk. senang kan?

21. the best part... sy sentiasa rasa kasih sayang awk setiap hari dari 6 bulan yg lalu smp ke hari ini :)


cukupla ye... lagi 79 sy sambung di keluaran akan dtg :)
 

Happy 6 MONTHIVERSARY@HALFAYEARSARY

09092012

Genap 6 bulan bertemu buah hati.... hahha... cinta pandang pertama??? bukanla...cinta pandang banyak kali..... wakkakakka....

Buah hati...
It was clear right from the start that you and me would never part. kan?
Terima kasih.....

Thanks for you care...
Thanks for your love...
Thanks for you attention...
thanks for being honest...
thanks for complete me...
thanks slalu memenuhi impian saya...
thanks sbb selalu bawa saya ke mana2 saja awk pergi...
thanks sbb ada dengan saya kala susah dan senang...
thanks menerima saya seadanya.... kekurangan dan kelebihan saya.

banyak benda2 yg indah-indah terjadi dalam 6 bulan ini....dan sejak 6 bulan yg lalu... i never fell lonely.
I love you, and as long as we are together, I have everything I need...

 

Happy 6 MONTHIVERSARY@HALFAYEARSARY 



Monday, September 3, 2012

Talesemia

situasi: time breakfast kat opis

Member : Fiza... talesimia tu apa?
Aku       : ooo.... talesimia tu syndrom penyakit kurang kasih sayang....
Member: owh... maknanya I sikit lagi berjangkit la...
Yang lain: Virus ni merebak tau.....sikit lagi kena la tu....


~ Hahahhahahahahhaha~ mmg best time lepak ngan kengkawan opis. ilang berat kepala.

Friday, August 31, 2012

Happy Besday Buah Hati

30 Ogos 2012...

happy besday buah hati... semoga semua nya indah2 sahaja dalam hidup.... dicapai apa yg dihajati.... dibukakan semua pintu rezeki.

Sayangnya ... tahun ni tak berkesempatan nak meraikan bersama...saya dema tanpa diduga...maka dihantar pulang semula ke kampung halaman..InsyaAllah, sebaik saja saya dah baik...kita akan celebret bersama2 jugak nanti... ok sayang?


Owh ada satu lagu hadiah utk awak.... saya hadiahkan lagu ni utk awk....



Ketika waktu mendatangkan cinta

Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah



Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu



Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu



Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you



Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua



Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu


Wednesday, August 29, 2012

Nostalgia KLCC

Aku baca blog itu... dia bercerita tentang memori dia di KLCC.

Yup... lain org lain kenangan nya di KLCC.
Sabtu baru ni aku ke KLCC... jarang skali ke tempat kenangan ini.
Jauh skali mengenang cerita2 lama di sini.

Owh bukan kenangan rombongan skolah ke Petrosains... kenangan itu dah lama disimpan di album skolah.
KLCC... bagi aku bukan tersimpan kenangan bercinta, berdating mcm org lain.
KLCC...tempat aku memulakan langkah menjadi spt skrg.
KLCC...sebenarnya kosong bagi aku.... kosong sebab kala tika itu hati betul2 kosong. alone... ada hanya cita2 menjadi seperti mereka2 di situ.

5 tahun dulu KLCC... tempat aku berlegar2 keseorangan... menimati panorama org2 kaya bershopping, orang2 yg penuh elegan...itu definasi aku. yakin memasuki kedai2 mewah....makan di restoran-restoran mahal. pada masa tu...jauh sungguh jurang aku dgn mereka... jangankan nak berangan bawa paper bag branded2 tu... nak makan kat secret recipe pun kena pikir 2, 3 kali...eh 18 kali kot. yg aku mampu time tu beratur kat roti boy...

dalam aku berlegar2 setiap petang di klcc... slalu aku berangan bila la aku dpt peluang bershopping tanpa berpikir.... dalam bersesak dalam putra dr KLCC ke Masjid Jamek.... pun sempat berangan kan best kalau aku ada kereta sendiri.... sekurang2nya bawa keta kslsu penat2 pun tak payah berdiri....

Bila lunch hour.... aku lebih rela bungkus nasi lemak pagi kat masjid jamek dari risau tak cukup duit nak bayar kat food court KLCC... nasib baik ada tempat mkn BSN kat seberang KLCC... dpt juga rasa lauk pauk lain. skali skala hari gaji, manjakan diri nak makan sedap... bolehlah lepak makan nasi beriyani kat mamak pelita tu.... huhu.

tapi... KLCC la tempat aku membina azam... mengubah nasib... dari gaji 500 sebulan dulu ke angka skarang. walaupun aku tau aku masih belum mampu lagi shopping tanpa berfikir... tp sekurang2nya aku pasti sekarang hidup aku adalah lebih baik dari dulu. dan aku pasti akan datang akan lebih dari sekarang.

note: sebenarnya aku rindu dengan fiza yg dulu yg bercita2 tinggi.... yg bersemangat.... mana hilangnya Juwita?

Kembali dari cuti raya

okey.... selepas sebelas hari bercuti... maka pulangla semua anak2 kampung ke kota... giler semangat nk jd pekerja cemerlang sanggup balik hari Sabtu lg....

namun.... hajat tak kesampaian...., bila matahari sabtu terbenam, maka bermula episod tragis dlm hidup. mula2 menggeletar, pening, demam n akhirnya muntah. maka kelembikan lah diri ini sehingga hari yg ketiga.

nikmat makan pun  hilang sedikit demi sedikit... kalau siang harinya boleh bergumbira menikmati coffee bean n cake cokelat... malamnya hilang sedikit demi sedikit.

Sampai je kat kedai makan,,,, bila tengok orang sebelah2 meja sedap menghirup sirap ais, tembikai, fresh orange..heavennye kalau dapat. tp sebaik je air masuk ke salurannya... segala2 bertukar kelat.

Maka bermula lah tragedi org berpuasa di hari raya tapi bukan puasa 6.

Ya Allah..sembuhkanlah penyakit ku...

update: sambung cuti raya sampai merdeka.... apalah maknanya cuti kalau sakit?? kan???

Thursday, August 9, 2012

genap 5 bulan

okey...

harini dah genap 5 bulan..

5 bulan dr tarikh itu - 9 Mac 2012.

note: kalau baby mungkin sudah mula merangkak... bregolek-golek...hahahah....merangkak balik....

Wednesday, August 8, 2012

Tips kuruskan badan

Tipu...tipu....

saya dah buat camni hari2 kat library pun tak kurus jugak...


Tuesday, August 7, 2012

Berlagaknya dia

hahaha...kali ni tajuk negative sikit... fiza...fiza bulan2 puasa ni kenapa jadi cmni. errrr... bukan saya tapi tgk ni...


Untuk aku

Bukankah selalu ustaz pesankan… jangan pinta hidup yang mudah, tapi pintalah hati yang tabah untuk menghadapinya!”

Tuesday, July 31, 2012

Zakat Fitrah

Terima kasih pada seseorang yang telah membayarkan zakat fitrah untuk saya tahun ni.... saya sangat terharu.... tahun-tahun sebelum ni arwah abah yang bayarkan untuk saya. Tahun lepas pertama kali saya bayar sendiri. Sebak.

Awaklah lelaki bukan muhrim pertama yang bayarkan zakat fitrah untuk saya. Terima kasih awak. Harap2 tahun depan dan tahun tahun seterusnya pun awak bayarkan untuk saya ye.... hingga ke hujung nyawa.

Monday, July 30, 2012

Ramadhan ke 10

Ciluk dr blog Aida

gelak guling2 tgk kartun ni..... hahahha come angry bird 4 ekor belah kanan tu.... hahahaha....nak marah pun tak blh.... masa type post ni still rasa geli hati....
Pic ni memang buat syv tersenyum di tengahari..... hahahah padan muka angry bird... sapa suh pilih nama angry bird.... sapa suh jadi angry bird....


wakakakkakakak..... angry bird tak leh angry...... wakakakkakakka

owh tidak...

pagi pagi mata dah berat...

Monday blues...... owh no...

Friday, July 27, 2012

Wednesday, July 25, 2012

trafic lite rasa cinta

hahahha..tajuk tak tahan penuh dgn kejiwangan. Al kisah time misi nak menyelamatkan cik abs di taman seri petaling... terjumpa benda ni... so sweet... sempat lagi berangan konon2 org sebelah sy buat surprise peringkat antarabangsa.... romantik sangat la!!! hahhaha.... rupa2nya semua org pun nampak. terus tak jadi surprise dah.... hehehe.... mungkin technician tu buat main2 atau buat utk awek dia kot. takpela... janji sempat berangan. anggap je la ditujukan utk diri sendiri.


time ni lampu merah lama pun...berhenti dgn penuh kesabaran :P

Tuesday, July 24, 2012

Ramadhan Tarawikh

berinringan ke tarawikh bersama umpanya seperti melakonkan cerita 'geng surau' pulak!!!

hehehe

Monday, July 23, 2012

Bermimpikah aku?

Kalau ini mimpi.... percayalah, mimpi ini sangat indah.

Kalau ini realiti, tak percaya layakkah diri ini memperolehnya.

Kehidupan memang mcm roda. dan juga penuh warna warni. rasa mcm tak percaya dgn apa yg dilalui sekarang. kehidupan yg sangat tenang dan bahagia... owh terlalu bahagia. (setelah melalui episod duka sebelum ini).

Dia datang dengan tiba2, tanpa terduga. dia bawa keajaiban dalam hidup ini... bawa kegembiraan... bawa sinar dan hidup yg dulunya suram tiba2 kembali bercahaya.

Bukan saja dia... tapi seluruh keluarganya dan insan2 di sekeliling dia buat hidup kembali penuh. Mereka sangat baik n the best part sy dah ada papa kembali setelah kehilangan abah!

Sesungguhnya kehidupan ini indah bersama dia... sangat indah :)

Thursday, July 19, 2012

kala malam bulan mengambang!!!

I said :

Everyone wants to be the sun that lights up your life. But I’d rather be your moon, so I can shine on you during your darkest hour when your sun isn’t around.

He reply: 

NO!u are my source of light of any circumstances.u r my moon my darkest hour, and u r the sun of my brightest time....the rise and fall of me, i know i have u to support me.

Cupcake Cinta Ajaib!!

Tajuk kat atas tu...sila baca dalam versi Doraemon okey... 
"Kisah Cupcake Cinta Ajaib"!
hehehe...

Plan nye smlm nak buah sesuatu utk buah hati... tapi lain yg dirancang lain pulak jadinya. Kengkawan kat opis pun tumpang excited utk merasa air tangan saya yg "x pandai" masak ni.... hehehe. Maka, terhasillah idea untuk membakar kek sekembalinya dr kerja smlm. Nak tengok hasilnya??? Boleh...boleh....



Korg lalu makan?

Alkisahnya.... hebat benor lah kalau dapat mcm kat atas ni.... ini hanya imaginasi yg realnye kat bawah ni. Thanks pada kawan yg membantu sama ada secara langsung atau tidak langsung. Bertemu lagi dlm rancangan akan datang.... Bye 
(Ada gaya cm rancangan masak kanak2 tak?)


Buah hati dpt makan sebijik je.... next time sy buat lagi utk awk ye...OK janji hanya coklat saje :)

Friday, July 13, 2012

Bila awak takde...

Dia kata...

"bila sy xde dengan awak... terus awk jadi iza hafizah yg lama"
"balik kerja lambat"
"masuk tido awal"

Saya kata....

bukan tu saja...

"tapau nasi kat kedai bawah"
"makan depan tv"

Betul- betul balik ke zaman dolu2.... bila awak xde.

Wednesday, July 11, 2012

Love quotes

Dr. Seuss
“You know you're in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams.”
Dr. Seuss
  Mahatma Gandhi
“Where there is love there is life.”
Mahatma Gandhi
 
 
 Albert Einstein
“Any man who can drive safely while kissing a pretty girl is simply not giving the kiss the attention it deserves.”
Albert Einstein
 
  Cassandra Clare
“And now I’m looking at you,” he said, “and you’re asking me if I still want you, as if I could stop loving you. As if I would want to give up the thing that makes me stronger than anything else ever has. I never dared give much of myself to anyone before – bits of myself to the Lightwoods, to Isabelle and Alec, but it took years to do it – but, Clary, since the first time I saw you, I have belonged to you completely. I still do. If you want me.”
Cassandra Clare, City of Glass

Tuesday, July 10, 2012

Ramadhan yg akan menjelma

Tahun lepas dah tahun ni... dua dua keadaannya sgt berbeza nak menyambut Ramadhan.
Teringat plak last year... rasa berdebar2 nak hadapi Ramadhan.... apatah lagi nak menghadapi Aidilfitri. Tahun lepas tahun pertama kami sambut puasa dan hari raya tanpa abah. Kalau blh setiap masa nak lari balik Taiping sebab nak sama2 mak buka puasa di Taiping. hati sangat risau takut mak rasa kesunyian n rasa sedih bila time berbuka. Alhamdulillah.... selesai jugak puasa sebulan. Tapi tetap rasa takut nak berdepan dgn hari raya pulak. masa tu tak dapat nak bayangkan suasananya mcm mana. 1st ziarah pusara org yg paling terdekat di hati kita dan 1st time juga nak sambut puasa tanpa insan yang paling disayangi. kalau nak suruh cerita balik memang tak dapat la. even masa tgh type cite ni pun air mata masih blh bertakung. tak sangka akhirnya kami tetap kena melalui saat ni. tapi part yg paling menyayat hati bila time khutbah solat sunat aidilfitri... pak imam tetiba tersebak bila dia sebut "terkenang balik sahabat2 kita yg pada tahun lepas bersama2 kita merayakan aidilfitri dan tahun ni sudah tidak lagi bersama kita". Pak Imam menangis.... dan kami pun sama bergenang.

tapi itu tahun lepas.... tahun ini tak tahu lagi bagaimana ceritanya. mungkin kesedihan semakin berkurang tapi sekali sekala tetap terkenang. harap2 ada sinar baru utk tahun ini dan tahun2 akan datang.