LOVE

LOVE
LOVE

Wednesday, January 12, 2011

Tik Tok Tik Tok

Lagi 42 minit nak balik................

lambatnya...........:(

Saturday, January 8, 2011

Secretary dan Bos

Kring...kring....

Dia: Fiza, saya dh nak balik umah, malam ni g klinik jap, then terus g gym... then sambung keja kat opis....bla bla bla

Aku: Err.... tanya sikit ye... awak ni tgh berangan jadi bos ke... awak ingat saya ni secretary awak ke...

Dia: Sob sob sob...

Aku: xpe...xpe... saya catit skg ye :p






Note: hehehe... tapi kalau awk nk hire saya jd secretary awak seumur idup pun saya sanggup... ngeh ngeh ngeh...(gelak gatai!!)

Thursday, January 6, 2011

Percutian Bajet Kuasa 9

10 Januari .... percutiaan pertama utk tahun 2011.
Kota Bharu, Kelantan.... destinasi percutian pertama untuk 2011

Terfikir nak buat rumusan utk percutian bajet 2010... xbanyak yg aku update kat sini... hehehe... sunggu kemalasan untuk berkarya dan mengupload gamba-gamba percutian... biar saja kenangan manis itu di simpan dalam hati.... (kalau tgk selalu...jemu plak kan...)

Time naik kapal perang wif cik ninie

Perjalanan udara :

Mac 2010 - Bali, Indonesia
Jun 2010 - Kota Kinabalu, Sabah
Jun 2010 - Kota Bharu, Kelantan
Nov 2011 - Kuching, Sarawak

Perjalanan Darat :

Feb 2010 - Johor Bharu, Johor
Feb 2010 - Alor Setar, Kedah
Nov 2010 - Pulau Pinang
Dis 2010 - Melaka
Dis 2010 - Kuala Lipis, Pahang

Aish.... dari senarai ni nampak sangat kuat jalan nya... tapi kat kaki takde tahi lalat...

Terima kasih kepada Air Asia kerana merealisasikan suku daripada impian percutian saya... Sesungguhnya tagline "everbody can fly" memang betul namun harus diINGATkan.... Air Asia
menawarkan perkhidmatan 'tambang SAHAJA murah'... (hanya sesuwai utk org yg kuat jalan tp xkuat shoping cam saya) :P

note: So, kalau korang bercuti n kena caj mahal utk luggage.... jgn salahkan Air Asia kerana memang Air Asia menawarkan tambang murah... ingat...
tambang SAHAJA murah :)

Wednesday, January 5, 2011

2 jiwa jadi satu


Huh,,, tajuk entri umpama budak2 skolah yg baru nak blaja bercinta... xblh blah ....huh




2 jiwa menjadi satu

2 hati memilih yg satu


Kedua - dua kami (aku dan dia) dah bersetuju

bahawasanya

kedua dua kami....

tekad...

yakin...

pasti...

kini....


memutuskan untuk

memilih 31 December 2010 sebagai tarikh keramat

untuk kami....







mengiktiraf

nasi ayam penyet wong solo sebagai makanan kegemaran kami


(oit... toksah dok tambah2 bab kawin plak ek.... )

Tuesday, January 4, 2011

Nenek Moden I

Masuk dapur

Sudu... Tersusun
Pisau... Ada label
Senduk... Pun ada label

Kicap, Sos Tomato, Sos Tiram.... Teratur (nasib baik xde label tapi disusun mengikut ketinggian)

"Wow.... perfect!!"

Aku: Mak, sunggguh teratur dapur kita hari ni ye....

Mak :Mestilah, 5's


Note: mak pun dah pandai cakap pasal 5s.... uish.... jangan lepas ni ada Prosedur ISO kat umah plak udahla ye.... :)

Hari Pertama

Hari pertama masuk sekolah...
Tak Pandai membaca mengira
Tetapi cikgu begitu tabah
Mengajar kami sungguh

Berkat kesabaran guru bijaksana
Memberi pelbagai petunjuk
Hari demi hari kami pun mengerti
Pelajaran nilainya tinggi.....

Hehehe... ingat lagi lagu ni budak2 sekolah rendah aku nyanyi masa hari guru... aku nyanyi??? ish... gadis2 ayu mcm aku mana ada nyanyi2 atas pentas ni.... kontrol ayu ma... (tu dia dr kecik pandai kontrol ayu dah)

Semalam, my 1st day attend master class... Corporate Communication... why i choose corp com??? im not choose this course, this course choose me... hahahha..... betul... xcaya sudah :P

Belajar komunikasi dengan org, blajar komunikasi dengan orang yg bukan orang, blajar baca2 body language orang...hehehhe.... main2 banyak ni

so lepas ni.... korang punye jelingan mata pun aku boleh baca tau.... tapi kalau korang kenyit mata...errrr..... pun aku boleh baca jugak :)

Monday, January 3, 2011

Melepas

Online dah check...xde

Surat dari posmen... xde

Kol kementerian berkenaan... xde dalam rekod



Pelik





Melepas peluang nak jadi peserta Program Latihan KhidmatNegara tahun 2011




nota kaki: cik pijah... awak tu dah 27 bukan 17 lagi ... errr.... tapi no 7 kat blakang tu sama je kan :P